MaudMaud danste als kind jaren bij Dance-Inn en Ballerino toen ze in 2012 besloot om een professionele Docent Dans opleiding te volgen aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten.
Daar had ze het voorrecht les te krijgen van topdocenten in diverse stijlen waaronder ballet, modern, jazz, urban, floorwork en Niet-Westerse dansen. Ze liep stage als danser en educatief medewerker bij De Dutch Junior Dance Division in Den Haag, bij de theaterschool Rotterdam, Het Maasstadziekenhuis en bij verschillende amateurdansscholen. Ze verleende haar medewerking aan projecten als DanceAble, Amy Biehl Foundation Zuid-Afrika In juni 2016 studeerde ze af startte er ook meteen met de Masteropleiding Arts in Éducation en het postgraduaat Kunst- en Cultuurmanagement aan de UGent.
Daarnaast volgde Maud verschillende dansstages in binnen -en buitenland waaronder Zuid-Afrika, Engeland en Griekenland en was ze te zien in verschillende voorstellingen. Zo stond ze reeds op het podium bij Dance-Inn en Ballerino en kreeg ze de kans het podium te n delen met het Osipova Ballet van Sint-Petersburg in Don Quichote. Voor Codarts stond Maud vaak op de planken, zowel in theatervoorstellingen als jongerenproducties en maakte ze deel uit van de danscast ‘Dancing in A Winter Wonderland’ van de Dutch Junior Dance Division.

Haar lesgeefcarrière begon Maud in 2006 bij de kleutergroep als hulpdocent van Veerle Weeck. Enkele jaren later kreeg ze de kans om samen met Lies De Doncker en Jana Steppé een aantal lessen voor haar rekening te nemen. Sinds 2011 draait Maud mee als zelfstandige dansdocente bij Dance-Inn en nam ze al heel wat verschillende groepen voor haar rekening. In 2014 werd ze ook door Ballerino geëngageerd om les te geven aan de Jazz Kids.

Ook tijdens de zomervakantie, blijft Maud dansen! Als ze niet zelf bijschoolt, geeft ze les op verschillende danskampen en stages.
Sinds dit schooljaar werkt Maud als dansdocente aan de Muziekacademies van Halle en Lennik en geeft ze bij Dance-Inn les aan Klassiek Kids, Klassiek B en Jazz B+. Daarnaast richtte Maud met haar partner Jeroen Project C. vzw op, waarmee ze verschillende danseducatieve projecten en evenementen organiseert. Haar eerste educatieve kinderdansvoorstelling “Papiergetier” gaat in december 2016 in première.